• Info: info@parfumi.eu
 • 031 297 000
 • 08 381 2032

Splošni pogoji

S spletno stranjo www.parfumi.eu upravlja podjetje Spletni Glamur d.o.o.
Podatki podjetja
polno ime:SPLETNI GLAMUR, trgovina in storitve, d.o.o.
kratko ime: SPLETNI GLAMUR d.o.o.
naslov: Slovenska cesta 38 e, 1234 Mengeš
matična številka: 6257470000
davčna številka: SI 22640037
TRR: SI56 6000 0000 0544 629 odprt pri Hranilnici LON d.d.
TRR: SI56 0201 8026 0148 045 odprt pri NLB d.d.
osnovni kapital: 7.500,00 EUR
Podjetje je vpisano v Poslovni register Slovenije na dan 08.11.2012
Srg vpisa subjekta:2012/45615
Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne strani www.parfumi.eu (v nadaljevanju: parfumi.eu ) so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov ter ostalo predpisano  zakonodajo za prodajo preko   interneta in takšen način poslovanja. Pogoji  obravnavajo delovanje parfumi.eu, ter poslovni odnos med Spletni Glamur d. o. o., (v  nadaljevanju: Spletni Glamur ),  uporabniki (v nadaljevanju: uporabniki) in  kupci blaga ali   storitev (v nadaljevanju: kupci).
 
 
1. Splošno o parfumi.eu
Parfumi.eu je spletna stran, na kateri se izvaja  spletna prodaja parfumov, proizvodov za nego telesa in obraza ter ostalih  kozmetičnih proizvodov.
 
2. Odgovornost in pogoji uporabe spletne strani parfumi.eu
Odgovornost
 • Vse informacije in gradiva na tej spletni strani so informativne narave.
 • Podjetje Spletni Glamur d.o.o. se bo trudilo za optimalno delovanje spletne strani, vendar ne prevzema nikakršnih odgovornosti in garancij za nemoteno uporabo. Vsi uporabniki uporabljajo to spletno stran na lastno odgovornost. Podjetje Spletni Glamur d.o.o., kakor tudi katerakoli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri izdelavi te spletne strani ali če sodeluje pri nadgradnji in novih gradivih, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi nastala iz dostopa ali uporabe informacij in gradiv na tej spletni strani kakor tudi ne za morebitne napake ali pomanjkljivosti v vsebini.
 • Podjetje Spletni Glamur d.o.o. tudi ne more biti odgovorna za kakršno koli šodo (vključno tisto, ki jih povzročijo virusi) računalniške opreme ali katerekoli koli programske opreme, s katero je mogoče dostopati do te spletne strani, zaradi obiska ali kakršnekoli uporabe le te.
 • Podjetje Spletni Glamur d.o.o. se trudi za pravilnost podatkov na tej spletni strani, vendar ne prevzema nikakršne odgovornosti o njihovi pravilnosti ali popolnosti.
Uporaba informacij in gradiv
 • Informacije in gradiva, ki so prikazana na tej spletni strani, lahko prenesete s spleta za vašo osebno domačo rabo, ne smete pa v nobenem primeru spreminjati avtorskih pravic, niti obvestil o pravicah intelektualne lastnine ali obvestil o drugih pravicah.
 • Dovoljeno je nalaganje in tiskanje informacij in gradiv z namenom ogledovanja in branja za nekomercialne namene. Vsako drugo kopiranje, distribuiranje, ponovno spreminjanje in objavljanje informacij in gradiv s te spletne strani ali njihovo pošiljanje po pošti ter publiciranje na kakršenkoli drug način brez predhodnega pisnega dovoljenja, je prepovedano.
 • Podjetje Spletni Glamur d.o.o. ne odgovarja za obliko in vsebino spletnih strani, ki so na kakršenkoli način povezane s parfumi.eu.
 • Za obisk in uporabo povezanih spletnih strani je odgovornost podjetja Spletni Glamur d.o.o. za vse primere izključena.
 • Ves material na spletnih straneh je avtorsko delo in intelektualna lastnina avtorjev podjetja Spletni Glamur d.o.o.
 • Kakršnokoli kopiranje in (ali) kakršnokoli reproduciranje te spletne strani, delov te spletne strani ali kateregakoli gradiva na tej spletni strani, brez pisnega dovoljenja avtorjev ni dovoljeno.
 • Stran uporabljate na lastno odgovornost.
 • Ne prevzemamo odgovornosti za vsebino in resničnost objavljenih informacij.
 • Pridržujemo si pravico da lahko kadarkoli spremenimo pogoje poslovanja.
Z obiskom in uporabo te spletne strani se strinjate s pogoji, ki so tu navedeni in se tudi strinjate, da ste z njimi seznanjeni.
V primeru, da se s pogoji ne strinjate, vas vljudno prosimo, da te spletne strani več ne obiskujete niti uporabljate.

3. Ponudba in cene
Ponudba, ki se nahaja na spletni strani se lahko zaradi  narave poslovanja dnevno spreminja.Vsi izdelki iz naše ponudbe so originali.
Vse cene so vnaprej  določene,  izražene so v €  in vključujejo DDV. Prikazane cene na spletni strani www.parfumi.eu, se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.
Cene veljajo do trenutka dobave izdelka, oz. do 31.12.2018. Cene se zaokrožujejo na dve decimalni mesti.  S plačilom po predračunu kupec sprejme splošne pogoje.

4. Postopek registracije in nakupa na parfumi.eu
Uporabnik lahko naročila opravi kot registrirani uporabnik.

Registraciija:
 • Uporabnik poda osnovne podatke (ime in priimek, naslov, email,uporabniško ime, geslo in mobilno številko).Ko so izpolnjeni vsi podatki se pritisne gumb Registriraj me
 • Ko je uporabnik registriran lahko prične z nakupom
Nakup:
 • Izbere izdelke iz ponujene ponudbe in jih doda v košarico
 • Nato klikne na košarico kjer se izpišejo izdelki katere je dodal v košarico. Uporabnik lahko nadaljuje z nakupovanjem, izprazni košarico ali zaključi nakup
 • Ko uporabnik zaključi nakup v ponudbi preveri naročeno. V kolikor želi lahko spremeni količino naročenega izdelka ter izbere drug naslov dostave. Izbere način plačila  ter odda naročilo. Nakup je zaključen, ko uporabnik klikne:  ODDAJ NAROČILO
 • Sledi potrdilo nakupa z vsemi podrobnostmi nakupa ter številko nakupa.
 • Uporabnik na elektronski naslov prejme potrdilo naročila z vsemi podatki o nakupu ter splošne pogoje poslovanja, ki se nahajajo v priponki.

4. Nakup in račun
Spletni Glamur d.o.o. nastopa kot podjetje, ki ponuja blago ali storitev preko interneta. Kupec blago ali storitev plača podjetju Spletni Glamur d.o.o. za katerega prejme račun, ki ga priložimo v paket.
5.  Naročanje blaga
Pri nas lahko blago naročite preko elektronske pošte ali telefonsko na 031/297-000. Telefonska naročila je potrebno obvezno še potrditi preko elektronske pošte na naš e-mail naslov info@parfumi.eu.
Kupec prejme elektronsko obvestilo, ko blago odpremimo. Po tem obvestilu je običajno potrebno dan ali dva, da Pošta Slovenije blago tudi dostavi na dani naslov ob naročilu.
V primeru, da morda želite naročiti blago, ki ga zaradi nepredvidljivih razlogov ne moremo odpremiti v obljubljenem roku, vas o tem posebej obvestimo preko posredovanih kontaktnih podatkov.

6. Dostava
Pri spletni parfumeriji Glamur  stremimo k najhitrejši možni dostavi naročenega blaga. Večino prejetih naročil skušamo odpremiti še isti dan, razen sobote, nedelje in praznikov.
Naročeno blago je lahko poslano kot odkupna pošiljka in je do končnega plačila last pošiljatelja. V primeru, da naročenih artiklov ni na zalogi, jih bomo dostavili v roku 20 delovnih dni. V primeru daljšega dostavnega roka vas bomo kontaktirali preko vaših posredovanih kontaktnih podatkov in se dogovorili o možnosti dostave.
Dostavo izvajamo v sodelovanju s Pošto Slovenije in podjetjem GLS. Običajno je med delovniki naročeno blago na naslovu prejemnika naslednji dan ali v dveh dni od odpreme blaga. (Primer: če danes odpremimo blago, ga dostavna služba predvidoma dostavi že jutri, v nekaterih primerih pojutrišnjem). Naše dosedanje izkušnje so, da od dneva, ko kupec pri nas naroči blago pa do dneva, ko blago dejansko prejme je to običajno v dveh delovnih dneh. V času praznikov in med vikendi se rok dobave zaradi njih ustrezno podaljša.

Prevzem izdelkov preko dostavne službe GLS:
 Izdelke bomo dostavili na naslov preko dostavne službe GLS, katerega ste navedli ob registraciji oz. nakupnem postopku, priporočamo vam, da navedete naslov na katerem se nahajate v dopoldanskem času. Prav tako priporočamo da napišete mobilno številko, na kateri ste dosegljivi v dopoldanskem času, saj vas bo kurir lahko poklical in se dogovoril z vami o načinu dostave. Telefonska številka je uporabljena zgolj zaradi boljše kvalitete dostave.
Paket vam lahko dostavi na naslov, ki si ga zapisal/a ob naročilu, lahko vam ga dostavijo na drug naslov, če vam trenutno tako bolj ustreza, lahko pa ga pusti v Parcel Shop poslovalnici, kjer ga z osebnim dokumentom in s številko paketa prevzameš kar sama.
Prevzem na paketomatu:
Za občasne pošiljatelje so GLS Paketne trgovine in Paketomati odlična rešitev za zanesljivo paketno distribucijo. Služijo kot priročne prevzemne ali oddajne točke. GLS Paketne trgovine imajo zelo dolge delavnike, GLS Paketomati pa so na voljo 24 ur na dan. V Sloveniji jih je več kot 250 Paketnih trgovin in 25 Paketomatov. Plačilo na Paketomatih je možno zgolj S KARTICO. Več o paketomatih si preberite TUKAJ.
Vse Parcel Shop poslovalnice in njihov delovni čas lahko vidite TUKAJ.
Odkupnino paketa lahko GLS kurirju ob dostavi plačate z gotovino ali s kreditno / debetno kartico. Ob dostavi v Paketomat lahko plačate samo s kartico. V primeru, da boste svoje blago plačali s kartico, se vam bodo dodatno zaračunali stroški bančne provizije v vrednosti 1,43 % od zneska odkupnine, za katero vam bo GLS kurir izdal račun.
V primeru neuspešnega poskusa dostave vam bo GLS kurir pustil sporočilo o prispeli pošiljki. Na sporočilu je navedena številka paketa in telefonska številka GLS dostavne službe (01 500 11 90), ter njihov elektronski naslov (info@gls-slovenia.com).

V kolikor stranka želi dostavo blaga preko Pošte Slovenija vam Pošta Slovenije pri plačilu pošiljke po povzetju zaračuna provizijo za odkupnino v višini 1% vrednosti odkupnine oz. najmanj 1,05 €. Ta strošek ni zajet v izračunano poštnino.
 

Po predhodnem dogovoru je možen tudi osebni prevzem na sedežu podjetja v Mengšu.

7. Stroški dostave:
 • Plačilo po povzetju: 3,90 EUR z DDV
 • Plačilo po predračunu: 3,90 EUR z DDV
 • Plačilo s kreditnimi karticami:3,90 EUR z DDV
 
8. Prevzem:
Ko je naročeno blago nared za dostavo, vas o tem obvestimo preko elektronske pošte in/ali preko SMS sporočila .
Prevzem je na osnovi identifikacijskega dokumenta osebe, katere podatki (ime in priimek) so bili navedeni kot prejemnik ob oddaji zahtevka za dostavo.
Po predhodnem dogovoru je možen osebni prevzem na sedežu podjetja.


9. Napačni podatki
Če ste po opravljenem nakupu ugotovili, da ste nam posredovali napačne podatke ali pa bi želeli spremeniti naslov prejemnika, nam spremembo podatkov sporočite po telefonu: +386 (0)31 297 - 000 ali po e-pošti: info@parfumi.eu

 10. Stvarna napaka

Napaka je stvarna:

 • če nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo;
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana ali pa bi mu morala biti znana;
 • če stvar nima lastnosti ali odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model prikazan le simbolično.
Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim izdelkom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oz. navedbami na samem izdelku.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. O napaki mora potrošnik prodajalca obvestiti v dveh mesecih od odkritja napake, po preteku dveh let od nakupa pa prodajalec za napake ne odgovarja več.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila Zakona o varstvu potrošnikov.


11. Odveza odgovornosti
Podjetje Spletni Glamur d.o.o. prodaja blago, ki je namenjeno vsakodnevni porabi ter se pogosto dobavlja potrošnikom na njihov naslov, zato skladno z 43 a. členom ZVPot, zanj ne veljajo določbe podpoglavja Pogodbe sklenjene na daljavo.
 
 
12. Preklic naročila
Prejeta naročila lahko kupec brez dodatnih stroškov prekliče do prejema elektronskega sporočila o tem, da je bilo naročilo že odpremljeno. Obvestilo o preklicu naročila je možno izključno preko elektronske pošte info@parfumi.eu V elektronskem sporočilu je obvezno potrebno navesti naslednje podatke:
V naslovu sporočila: Preklic naročila
V vsebini sporočila:
a) ime in priimek kupca
b) naslov naročnika
c) številka naročila

 
13. Garancija
Za pogoje uporabe in garancija izdelka veljajo pogoji in garancija proizvajalcev izdelkov.
 
14. Varnost in zasebnost
Vse podatke, pridobljene ob naročanju, bomo uporabljali izključno samo v namene naročanja izdelkov in jih ne bomo posredovali tretjim osebam ali jih uporabljali v kakršne koli druge namene.
Vsak nakup zagotavljamo tudi z upoštevanjem vseh veljavnih zakonskih obveznosti in priporočil slovenske ter mednarodne zveze potrošnikov.
Obvezujemo se, da bodo kakršnikoli osebni podatki pridobljeni preko spletne strani www.parfumi.eu v celoti ostali v lasti podjetja Spletni Glamur d.o.o. in bodo služili izključno za potrebe izvedbe in dostave naročila, razen če ni uporabnik spletne strani posebej privolil v kakšno drugačno obliko uporabe posredovanih podatkov. Z vsemi posredovanimi osebnimi podatki bomo brezpogojno ravnali v skladu z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.
 
15. Splošno
Spletni Glamur d.o.o. skrbi in se trudi, da je spletna stran ažurna in točna, vendar so napake možne, za kar se že v naprej opravičujemo. Pridržujemo si pravico do vsebinskih sprememb spletne strani Parfumi.eu kakor tudi splošnih pogojev. Vsaka uporaba slik, logotipov ali blagovnih znamk je brez pisnega dovoljenja lastnikov prepovedana in predstavlja kršitev zakona s področja avtorskih pravic in blagovnih znamk.
Podjetje Spletni Glamur d.o.o., ni odgovorno za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo, nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij ter nezmožnosti dostopa in uporabe informacij na teh spletnih straneh.
Objavljene fotografije so simbolične in ne zagotavljajo lastnosti izdelka.
 
16. Pritožbe in spori
Spletni Glamur d.o.o.  bo  vsako nejasnost, pripombo ali pritožbo poskušal razrešiti  v čim krajšem možnem času, pri tem pa bo spoštoval zakonodajo (Zakon o varstvu  potrošnikov).   Pripombe in pritožbe sprejemamo   pisno na naslov Spletni Glamur d.o.o., Slovenska cesta 38 e, 1234 Mengeš   - pisno na elektronski naslov info@parfumi.eu - telefonsko na številko 031/297-000.
Postopek obravnave je zaupen. V kolikor dogovor ne bo mogoč je za spore  pristojno stvarno sodišče v Ljubljani.
Reklamacije v zvezi s kvaliteto ali izpeljavo same ponudbe se rešujejo med  kupcem in Spletnim Glamurjem d.o.o..

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Podjetje Spletni Gkamur d.o.o. ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Spletni Glamur d.o.o., ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.


 
 
 • Top cene
 • Brezplačna dostava nad 80 EUR
 • Darilno zavijanje
 • Originalni izdelki